AKTUELNO

Pionirski grad je u potpunosti vraćen deci, jer tu više nema sadržaja koji nisu namenjeni njima, a biće, između ostalog, i rekonstruisani objekti koji će služiti samo za smeštaj dece, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je danas posetio sportsko - rekreativni centar na Košutnjaku i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se on vratio svojoj staroj nameni - deci.

-Pionirski grad je najbolji primer kako jedan prostor može da se vrati onome čemu je bio namenjen otkada svi za njega znamo, i da opet postane izletište za decu Beograda - istakao je Vesić.

Foto: Beoinfo

Prostor koji ima skoro 40 hektara je bio devastiran, kaže, a preduzeće je bilo blokirano, kao i njegov račun.

-Bili su u minusu 17 miliona, a u kućicama koje su nekada služile kao smeštaj za decu živeli su ljudi, imali smo kuću velikog brata, skvoš i razne druge sadržaje od kojih grad nije imao koristi ali imali su koristi oni koji su iznajmljivali - kaže gardski menadžer. Jasno je bilo, smatra, da je Pionirski grad bio mesto na kome su se pojedinci bavili biznisom, koji nije imao veze sa decom.

Sada, posle tri i po godine, rekao je on, treba zahvaliti direktoru Pionirskog grada Ljubomiru Jovanoviću koji je uradio, prema njegovim rečima, odličan posao na oporavku preduzeća. Renovirana je, kaže, i sala u kojem su ranije snimane razne emisije umesto da budu korištena za decu.

-Svi objekti su ispražnejni i krenućemo u rekonstrukciju. Biće napravljeni novi objekti za oko 400 dece koji će tu bti smešteni - najavio je Vesić i dodao da Kuća velikog brata više nije u Pionirskom gradu, a i skvoš teren će uskoro "otići" sa tog mesta. Takođe, renovirani su i tereni, a tokom letnjeg i zimskog raspusta, bio je održan niz sadržaja za decu, podsetio je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo

-Ima još posla, ali nikom nije izdat prostor i više ne postoje razne produkcije, koje ovde snimaju emisije, umesto da to služi mališanima -podvukao je on. Od naredne godine, najavio je Vesić, biće izgrađena i radionica povezana sa Dečjim kulturnim centrom. Vesić ističe da sada, za razliku od ranijeg perioda, na samom ulazu postoji i kontrola ulaska, pa u Pionirski grad ne može da uđe bilo ko.

Direktor Pionirskog centra Ljubomir Jovanović je rekao da je centar, kada je on postavljen na mesto direktora, zaista bio potpuno uništen.

-Uspeli smo da vratimo sve dugove Pionirskog grada i da firmu finansijski stabilizujemo - kaže Jovanović i dodaje da radnici sada redovno primaju plate. Pionirski grad je, kaže, i infrastrukturno doveden u funkciju i danas tamo bude oko 10.000 do 12.000 dece godišnje, što se tiče komercijalnih programa.

#Goran Vesić

'