AKTUELNO

Još jedan veliki uspeh stručnjaka iz Instituta za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje”. Oni su četrdesetčetvorogodišnjem Aleksandru Vukoviću iz Sombora ugradili, za njega spasonosno, veštačko srce, nakon čega su mu uklonjene i dve ogromne preponske kile, koje su mu nekoliko godina pravile mnogo problema.

- Osećam se odlično. Malo sam smao fizički slab. Što se tiče zdravstvenog stanja, ja se osećam fenomenalno i sve zahvaljujući doktoru Boroviću i sestrama. Supruga mi je tu bila, čekaju da krenemo u Sombor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je najsrećniji trenutak za nas. Srećni smo što možemo da ga otpratimo kući -rekla je medicinska sestra Ivana Košutić.

Doktor koji je Aleksandru ugradio srce veoma je zadovoljan rezultatom slededa, kako kaže, neobičnih događaja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neobičan je sled događaja. Pet srca smo ugradili na Dedinju. Aleksandar je bio četvrti po redu kome smo ugradili srce. Posebno je to što je došao kod nas sa preponskim kilama, zamenili smo mu njegovo slabo srce, a onda smo mu odstranili obe kile - rekao je dr Saša Borović.

Foto: TV Pink Printscreen

Na Dedinju je, nakon skoro pet godina od ugradnje prvog, ponovo počela ugradnja veštačkog srca prošle godine, kada Aleksandar i još četvorica pacijenata sa teškom srčanom insuficijencijom dobijaju novi život i sada bezbrižnije čekaju na neophodnu transplantaciju srca.

Autor: