AKTUELNO

Nakon neverovatno visokih cena iz ugostiteljskih objekata sa Kopaonika i Zlatibora, spisku bezobrazno skupih ski centara se pridružuje još jedna planina.

S obzirom na to da je pandemija korona virusa otežala odlazak na brojna evropska skijališa, mnogi građani Srbije i ostalih zemalja regiona, sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina, koji je najpoznatiji ski centar u Bosni i Hercegovini. Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne lepote ove planine svrstali su je u jednu od lepših u Evropi. Međutim, sudeći po cenama ni ova planina nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa.

Foto: Pink.rs

Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su bosanskim medijima cenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su cene hrane i pića više nego paprene.

Tako za jednu ceđenu pomorandžu treba izdvojiti čak 480 dinara, što je u proseku koliko košta oko dva kilograma ovog voća u prodavnicama. Za kafu na Jahorini morate da izdvojite minimum 210 dinara, isto koliko košta i čaj.

Kuvano vino se kreće od 420 dinara, najjeftinije pivo u flašI 360 dinara, a ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se čašica viljamovke kreće od oko 400 dinara, viski od 450 do 840 dinara, a džin od 450 dinara.

Foto: RINA

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cene na jelovnicima. Tako, na primer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti najmanje 1.250 dinara, dok se cene salata kreću i do oko 700 dinara. Pasulj sa kobasicom iznosi oko 1.000 dinara, a kilogram dimljene kolenice na podvarku čak 2.000 dinara! Bečka šnicla se kreće od 1.500 dinara, porcija ćevapa 960, a za najjeftiniju pica, i to margaritu, posetioce ove planine moraju da izdvoje minimum 900 dinara.

#Jahorina