AKTUELNO

Maksimalna dnevna temepratura iznosiće 37 stepeni Celzijusa

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo, s temperaturom do 37 stepeni.

Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 22 stepena, a najviša od 33 do 37 stepeni.

U toku noći na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar, a u toku noći se očekuje povećanje oblačnosti. Najniža temperatura biće 22 stepena, a najviša 36 stepeni.

Pročitajte još: Počela distribucija besplatnih udžbenika za 86.000 osnovaca u Srbiji

Vreme narednih dana

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, pojačanim vetrom i padom temperature koje će u jutarnjim satima da zahvati severne i zapadne, do kraja dana proširiće se na ostale krajeve.

Ponegde su moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama, a samo će se na jugoistoku veći deo dana zadržati pretežno sunčano i toplo.

U ponedeljak i utorak u celoj zemlji sveže. U ponedeljak će biti pretežno oblačno mestimično s kišom, a posle podne na severu i ;zapadu se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak pretežno sunčano, u planinskim predelima uz više oblačnosti ponegde s kišom, a od srede pretežno sunčano uz porast temperature.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'