AKTUELNO

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije zaražen je koronavirusom, oseća se dobro i poslove i obaveze izvršava u meri koju su propisali lekari.

Večeras je na Instagram profilu njegove svetosti objavljena poruka zahvalnostima vernicima koji brinu za njegovo zdravlje.

Porfirije, u ovoj objavi stoji, se oseća dobro. Dodaje se i kako se Patrijarh moli za sve one koji su trenutno kao i on zaraženi ovim virusom.

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije hiljadama vernika, prijatelja i dobroželatelja iz Otadžbine i sa raznih strana sveta, pravoslavnih Srba, kao i sestara i braće drugih vera i nacija, koji su se poslednjih dana javljali izražavajući interesovanje, molitvom prožetu brigu i želje za njegovo ozdravljenje i brz oporavak, ovim putem zahvaljuje i sa ljubavlju ih obaveštava da se striktno pridržava svih lekarskih uputstava i medicinskih mera, a da se usrdno moli za obolele od virusa korona i za prestanak epidemije. NJegova Svetost se oseća dobro, oporavak ide predviđenom dinamikom, dok poslove i obaveze izvršava u meri koju omogućava od lekara propisani režim života i rada - piše u objavi na Instagramu.