AKTUELNO

Patrijarh srpski Porfirije danas je u Hramu Svetog Save podelio hiljadu božićnih paketića deci bez roditeljskog staranja i porodicama sa četvoro i više dece.

Na svečanosti u Hramu Svetog Save, patrijarh je poručio da je porodica svetinja i da je upravo na okupu drže deca i ljubav.

- Darujte deci ljubav, pre svega ljubav mame i tate, jer kada se oni međusobno vole onda su deca radosna, a tužna su i boli ih više od bilo kakve kazne i oštre reči kada se ne slažu i svađaju. Ta roditeljska ljubav najvažnije je što roditelji mogu da poklone svojoj deci, kada im to poklone, poklonili su im ceo svet - čvrst temelj na kojem stoje, snagu da mogu da se nose sa različitim izazovima. Ljubav koju im roditelji daju je kompas i orijentir kojim putem treba da idu da bi bili čestiti ljudi - kazao je patrijarh.

Na istom mestu, Patrijarh srpski Porfirije je imao i božićni susret sa nastavnicima i profesorima verske nastave pri Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj.

- Imao sam zaista poseban blagoslov Božiji da budem osnažen verom, predanošću i ljubavlju sa kojom ovi divni i čestiti pregaoci Jevanđelja Hristovog pristupaju radu sa decom i mladim ljudima. Učiti se i poučavati, ili prema Apostolu Pavlu, primati i predavati, podvig je dostojan spasenja, u kojem im molitveno želim da istraju - rekao je patrijarh i dodao:

- "Pustite decu k meni!" - na posebno dubok način razumeo sam danas te reči osetivši s kakvom radošću, poverenjem i poštovanjem su deca primala iz naših ruku skromne božićne darove. Ne potrudimo li se i ne očistimo li srce svoje kako bismo zaličili na ovu dečicu, mi zaista, po reči Hristovoj, nećemo ući u Carstvo Božije - zaključio je Patrijarh srpski Porfirije.

#patrijarh Porfirije