AKTUELNO

Nenad Periš, otac Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u Beogradu, kaže da se sa sinom poslednji put čuo 30. decembra oko 17 časova i da nije primetio ništa neobično tokom razgovora.

On je bio sa najboljim prijateljima iz osnovne škole, njih sedmorica su, kaže, otišli u Beograd na proslavu Nove godine.

''Ništa nije ukazivalo da će dogoditi ovo što se dogodilo'', rekao je Periš za Tanjug i dodao da je Matej došao u Beograd sa šestoricom prijatelja i da je trebalo da se danas vrate za Split.

Dodaje da je Matej bio ekonomista, kao i da se bavio sportom. Preko leta je radio kao skiper, za upravljanje jahtama.

"Imao je organizovan i poslovni život, završio je škole... Taj odlazak na doček Nove godine bio je prvi put da je u Beogradu", ispričao je otac u foto izjavi.

Pema njegovim rečima, on je trebalo danas da se vrati u Split sa svojim prijateljima, sa kojima je došao kombijem u Beograd.

"Samo da ga nađem... kopni mi nada..."

- Evo, jedan mladi momak na početku svog života... sa završenim fakultetom... - sa tugom u glasu, isprekidano govori Matejin otac:

Foto: MUP RH

- Da vam kažem iskreno, puno vremena je prošlo od kada smo se poslednji put čuli, nada mi kopni... - rekao je on.

- Samo da Mateju nađem, pa makar ga morao samo jednom poljubiti - jedva, kroz plač izgovorio je otac nestalog momka,

Periš je rekao da će danas posle podne stići u Beograd i da će se prvo naći sa prijateljima svog sina u klubu ''Gotik'', da bi, kaže, rekonstruisali ono što se dogodilo, mada su oni to već sve uradili.

Zahvalio je srpskoj policiji koja, kako kaže, profesionalno i stručno radi svoj posao kako bi pronašla nestalog Mateja.

Periš je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista, i ranije slavio Novu godinu van Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti, a sada prvi put u Beogradu.

Beograđani nude smeštaj ocu

Nenad Periš, međunarodni vaterpolo sudija, kaže da su mu pomoć ponudili mnogi iz srpskog vaterpola, među kojima su bivši vaterpolita Igor Milanović i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

''Hiljade ljudi se javilo da ponudi pomoć. Jedan čovek iz Beograda, koga ne poznajem, javio se i ponudio da mi ustupi svoj stan na Zelenom vencu. Svima zahvaljujem na saosećanju, ali najvaznija je informacija. Zato molim sve koji nešto znaju da jave policiji, makar i anonimno, da bismo saznali šta se dogodilo'', rekao je Periš.