AKTUELNO

Više hiljada građana okupilo se na ulicama, a mališani ne skidaju osmeh sa lica.

Beograđani prvi dan Nove godine tradicionalno obeležavaju i slave u "Ulici otvorenog srca", u Svetogorskoj i delu Makedonske ulice.

Više hiljada građana okupilo se na ulicama, a mališani ne skidaju osmeh sa lica.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u skladu sa mogućnostima pruže podršku i pomognu najugroženijima. Kao i ranijih godina manifestacija je posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, pa će "Ulica otvorenog srca" biti pretvorena u svojevrsni karneval crvenih noseva.

Posetioce su u podne sa pjacete ispred pozorišta Atelje 212 pozdravili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačic, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, kao i predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović.

Nakon svečanog obraćanja usledio je vatromet a potom je počeo bogat program ovogodišnje Ulice otvorenog srca, na kom, između ostalih, nastupaju Dečiji hor „Čarolija" i Leontina Vukomanović, Orkestar „Otvoreno srce", vokalna radionica „Bistrik", „Muzički čarobnjaci", muzika iz Diznijevih crtanih filmova...

Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci pozorišta „Atelje 212", kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili vreme između proba i predstava u svom pozorištu.

Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.

Autor: