AKTUELNO

Od 22. decembra od Jovane ni traga ni glasa, potraga i dalje traje.

Ona je izašla da prošeta iz stana u ulici Save Stanojčića broj 47, a nakon par minuta telefon joj je isključen i od tada joj se gubi svaki trag.

I petog dana od nestanka, o Jovani i dalje ne postoje nikakve informacije. Njen nestanak je prijavljen policiji koja je pokrenula istragu, a za Jovanom je raspisana poternica.

Jovanine ćerke nešto pre 21 sat sinoć dobile su dojavu da je njihova majka navodno sinoć primećena, tri dana posle nestanka.

Muškarac koji im se predstavio kao Beograđanin rekao im je da je ženu koja odgovara Jovaninom opisu primetio kraj magistralnog puta Zlatibor – Nova Varoš, oko 15 kilometara od turističkog centra planine, blizu atrakcije zvane "El Paso", popularnog "kaubojskog grada". Međutim, dojava je bila lažna.

Foto: Instagram.com

- Ispostavilo se da je dojava lažna. Policija je sve proverila, međutim, nažalost, nisu je našli - kaže Jovanina ćerka.

Društvenim mrežama proneo se apel svim ljudima dobre volje koji su na Zaltiboru i okolini i koji se mogu uključiti u potragu za nestalom Nišlijkom. Kako ističe Ljiljana, već se javilo dosta ljudi.

- Napravili smo grupu za sve dobrovoljce, javilo se dosta ljudi. Čekamo još neke informacije iz policije, kako bismo mogli da se organizujemo što pre i da krenemo u potragu - otkriva Jovanina ćerka.

- Nadamo se najboljem - zaključuje Ljiljana.

Podsetimo, kako je Ljiljana juče otkrila, Jovanin telefon lociran je u cevima za vodovod preko puta Nisove pumpe na izlazu iz Zlatibora.

- Telefon je poslednji trag koji imamo, koji je pronadjen juče ujutru. U cevima ga je pronašao radnik i uključio ga, pa ga je policija tako locirala. Ipak, od Jovane i dalje nema ni traga ni glasa - rekla juče za naš portal Jovanina ćerka Zorana.

Policija pretražuje teren

Foto: Privatna arhiva


Kako prenose mediji, policija pregleda snimke sa sigurnosnih kamera u Ulici Save Stanojčića na Zlatiboru, gde je stan iz kog je Jovana Marjanović u sredu oko 20 sati izašla u šetnju i više se nije vratila. U pitanju je iznajmljeni stan koji su Jovana i njen partner zakupili pre dva-tri meseca, kada je firma u vlasništvu nestale Nišlijke kao podizvođač dobila posao na podizanju jednog građevinskog objekta.

Policija je razgovarala i sa meštanima ovog dela Zlatibora i pročešljala okolinu. Pretražen je i pojas preko puta NIS-ove benzinske pumpe na Zlatiboru, blizu kružnog toka na ulasku u turistički centar, gde je u četvrtak ujutro nađen njen telefon.

U trenutku nestanka Jovana je na sebi imala monton kamel boje, pamučne crne trenerke, krem čizme i manju crnu torbu preko ramena.

Porodica moli sve koji znaju neku informaciju o Jovani da se jave na broj 060 5576764, ili na neki od dole navedenih brojeva.

Autor: