AKTUELNO

S obzirom da je vrednosni stav PUPS-a da nema viška zaposlenih nego da ima manjka posla, v.d. direktora JKP "Pogrebne usluge" Vladan Đukić je danas u Skupštini grada Beograda predstavio novi projekat za narednu godinu.

Osmišljena je nova unificirana elektronska platforma e-čitulje, kojom bi se omogućio zajednički nastup javnih komunalnih pogrebnih preduzeća iz cele Srbije u cilju zadovoljenja potreba građana Srbije i dijaspore. Prezentaciji je pored zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji je dao podršku projektu, prisustvovalo i više od dvadest direktora javnih komunalnih preduzeća koji se bave pogrebnim usulgama iz cele Republike Srbije.

Foto: JKP Pogrebne usluge Beograd

U cilju unpaređenja i funkcionalnosti svojih usluga JKP "Pogrebne usluge" Beograd, koje uspešno prati trendove poslovanja evropskih gradova, poput Rima i Pariza, će platformom e-čitulja omogućiti našim sugrađanima iz celog sveta da se sete svojih najmilijih", navedeno je u pisanoj izjavi v.d. direktora JKP "Pogrebne usluge" Beograd Vladana Đukića.

E-čitulja će omogućiti građanima da na mejl dobiju link koji mogu da podele (sms, mejl, viber, facebook i sl.) i na taj način obaveste rođake i prijatelje o gubitku najmilijih. Inače, ovaj link je trajan, a svaka objavljena strana ostaje vidljiva na sajtu E-čitulje. Najave pomena ili objavljivanje omaža čuvaće se trajno, kao znak sećanja na živote i dela preminulih, objasnio je Đukić. On je naglasio da su JKP "Pogrebne usluge" Beograd registrovale domene: ecitulje.com, ecitulje.rs i knjigasecanja.rs

Foto: JKP Pogrebne usluge Beograd

Planovi JKP "Pogrebne usluge" Beograd za naredni period uključuju mapiranje svih grobnih mesta i unapređenje postojećih baza podataka, izradu aplikacije koja će omogućiti građanima pronalaženje grobnih mesta preminulih, naručivanje i polaganje cveća i paljenje sveća u njihovo ime, kao i ugovaranje ostalih usluga. U planu je i povezivanje i saradnja sa javnim komunlanim pogrebnim preduzećima na nivou drugih lokalnih samouprava iz cele Srbije, u smislu objavljivanja e-čitulja na najposećenijim medijskim portalima, naglasio je direktor Đukić.

#Vladan Đukić