AKTUELNO

Ako organizujete proslavu i doček Nove godine u kućnoj atmosferi, trebaće vam neka zanimacija za decu ali i za odrasle. Portal Pink.rs vam donosi ideje kako da se zabavite sa najmilijima u toplini porodičnog doma.

Nova godina kuca na vrata, a vi još niste osmislili kako ćete se zabaviti u krugu porodice, rodbine, prijatelja i njihove dečurlije. Evo nekoliko igara koje doček Nove godine mogu učiniti nezaboravnim.

Neke igre su zabavne zbog izraza lica koje takmičari prave, položaja tela ili su izazovne zbog neophodnog strpljenja, brzine i savladavanja zanimljivih prepreka u takmičenju, ali svakako će podići raspoloženje i brže će vam proći vreme dok sat ne otkuca ponoć

IGRA MEMORIJE

Igra memorije je odlična za početak okupljanja i naročito zgodna ako imate malu decu. Napravite igru sa prazničnim motivima, da bude zanimljivija, i obezbedite sto na kom će se igrati.

NOVOGODIŠNJI BINGO

Ako volite igre na sreću, bingo će biti zanimljiv i odraslima i deci. Odštampajte novogodišnje tikete, ali umesto brojeva iskoristite novogodišnje motive da bi i mlađa deca mogla da prate igru i učestvuju. Ako sve to imate, izvlačenje može da počne. Dodatno se potrudite i obezbedite neke sitne nagrade za pobednike.

MUĆNI GLAVOM

Podelite se u timove. Tim treba da odredi naziv knjige/ filma/pesme/crtanog filma/izreku… i sve reči u nazivu da zameni rečima suprotnog značenja. Drugi tim pogađa pravi naziv. Pobednik je tim koji pogodi više tačnih naziva iz manjeg broja pokušaja.

(Broj pokušaja možete da beležite reckama i na kraju prebrojite ko ima manje).

Foto: Unsplash.com

ČIK POGODI KO SI

Na papiriće ispišite lik i mesto gde se on nalazi. Npr. „direktor u trpezariji“, „medicinska sestra u vozu“ i sl. Jedan igrač se okreće leđima od drugih, a oni mu zalepe identitet na leđa. On ostaje tako okrenut i postavlja pitanja, a svi ostali odgovaraju samo sa „da“ i „ne“. Na primer: Da li nosim beli mantil? Da li sam zaposlen? Da li na poslu stojim? Da li radim na računaru? Da li trenutno hodam? Da li se vozim? Od veštine postavljanja pitanja, zavisi da li će i kada razotkriti svoj identitet.

PRONAĐI POKLON

Zamislite da su novogodišnji pokloni nestali i da ih treba naći. Podelite se na timove. Na papiru napišite gde se poklon navodno krije, ali tako da to mesto postoji u vašem okruženju („u sudoperi“, „na kredencu“, „ispod jastuka“, „u fioci s čarapama“…).

Timovi jedan drugom postavljaju teška pitanja i zadatke. To može biti matematički zadatak, rebus, pitalica, zagonetka, ili neki pokret, ples, kolut nazad, stav na šakama… Tim koji je uspešno izvršio zadatak, svaki put postavlja protivničkom timu pitanje koje mu pomaže da pronađe poklon.

Foto: Burst

Odgovara se sa „da“ i „ne“. („Da li je levo od mene?“, „Da li je u kuhinji?“, „Da li je na hladnom?…) Pobeđuje tim koji pre odgonetne gde se poklon krije (dokaz je na papiriću).

NOVOGODIŠNJA PRIČA

U ovoj igri nema podele na timove. Jedan igrač započinje priču, ostali nastavljaju dodavanjem samo po jedne rečenice, s tim što u svakoj mora da postoji „novogodišnja“ reč (sneg, pahulja, jelka, ukras, poklon…) Reč(i) vatromet ostavite za kraj.

Autor:

#Igranje

#Kuća

#Nova godina

#Porodica