AKTUELNO

I ove godine tradicionalno je organizovana humanitarna akcija Svi smo mi Deda Mraz, koja je trajala od 6. do 17. decembra 2021. godine.

Novogodišnji duh darivanja nadjačao je sve postojeće prepreke izazvane aktuelnim epidemijskim okolnostima i donacije u vidu odeće, obuće, knjiga, igračaka, slatkiša i slaniša, koje su brižljivo upakovane u novogodišnje paketiće, pronašle su svoj čarobni put iz Kreativnog pera do dece kojima su ti darovi bili namenjeni. Svaki paketić je upotpunjen kreativnim rukotvorinama, koje su polaznici Kreativnog pera sa radošću za svoje drugare pripremili na novogodišnjoj radionici.

Foto: privatna arhiva

U okviru ovogodišnje Svi smo mi Deda Mraz akcije pripremljeno je 300 paketića za korisnike u programu Centra za integraciju mladih - Svratišta u Beogradu, kojima su u nedelju, 19. decembra osnivačica Kreativnog pera Aleksandra Nedeljković i direktorka Gordana Kedžić, zajedno sa predstavnicima Asocijacije roditelja Božicom Velousis, Damirom Jusufovićem i Slobodanom Žigićem, kao i učenicima Kreativnog pera Leilom Aleksandrom Jašović, Unom Žarković, Sofijom Kurćubić i Lukom Žigićem uručili novogodišnje paketiće.

Foto: privatna arhiva

U ponedeljak, 20. decembra akcija se nastavlja i 20 paketića biće isporučeno dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, 25 paketića Bolnici za dečije plućne bolesti i TBC, KBC Dr Dragiša Mišović, 30 paketića dečijem odeljenju KC Kragujevac i 30 paketića Domu za nezbrinutu decu Duško Radović u Nišu.

Autor:

#Humanitarna akcija