AKTUELNO

Sledeće nedelje startuje jedan od najvećih festivala u ovom delu Evrope.

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, "Belgrade Beer Fest" i ovog leta će, od 16. do 20. avgusta, na Ušću ugostiti više od pola miliona posetilaca. Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, "Belgrade Beer Fest" već 15 godina ljubiteljima dobre zabave nudi odličan provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i sveta, a sve tu uz potpuno besplatan ulaz.

Foto: TV Pink

Kako je za Televiziju Pink rekao gradski menadžer Goran Vesić, pripreme za Beer Fest su uveliko u toku, a manifestacija je jedna od najposećenijih u Srbiji i najveći je festival u Beogradu.

- Grad Beograd za vreme trajanja manifestacije zaradi oko pet miliona evra i vrati se deset puta više novca od uloženog. Ova manifestacija je već postal tradicionalna i nezaobilazna, a dosad je nastupilo više od 600 bendova. Radićemo na tome da Beograd ima više ovakvih festivala, jer se ovakvim organizacijama povećava broj turista, što znači više novca – rekao je Vesić.

Grad, kako je objasnio, ne pomaže manifestaciju finansijski, već logistikom.

- Ove godine nastupaju grupe na koje su svi već navikli, a cilj nam je da iz godine u godinu imamo što više posetilaca – rekao je Vesić.

Foto: TV Pink

On je dodao je su u okviru festivala organizovane i dve društvene kampanje: “Biram da recikliram” i “Sigurno vozi kući”.

- Apelovaćemo na posetioce festivala da recikliraju, tačnije da skupljaju limenke i informišu se o ekologiji. Osim toga, za posetioce je organizovan besplatan prevoz, kako se ne bi rizikovalo da neko vozi pod dejstvom alkohola – rekao je Vesić za TV Pink.

#Belgrade Beer Fest

#Beograd

#Goran Vesić

'