AKTUELNO

Slavoljub je od zadobijenih povreda preminuo na mestu.

Slavoljuba R. (28) iz Donje Livadice kod Velike Plane usmrtio je traktor naočigled njegovog četvorogodišnjeg sina. On je preminuo na mestu, dok je dete sve vreme vrištalo: "Tata, probudi se!"

Nesreća se dogodila u ponedeljak kad je Slavoljub pokušao da na traktor prikači pumpu, pa je kardan mašine zahvatio njegovu odeću.

-Slavoljub je vozio cisternu s fekalijama iz obora na mesto na periferiji sela gde se to inače odlaže. Sa sobom je poveo i dete, a pretpostavlja se da mu se traktor pokvario. On se sagao preko kardana da nešto popravi kad ga je mašina povukla za jaknu i ubila. On je dozivao pomoć, ali osim deteta nije bilo nikog, pa ga je kardan raskomadao - priča rođak nastradalog mladića.

Posle nekog vremena na užasan prizor naišao je komšija koji je obavestio porodicu.

-Nije smeo da mu mu priđe. Video je da je već preminuo. Detence je stajalo pored traktora i vikalo: "Tata, probudi se!". Nezapamćena tragedija nas je zadesila - kaže komšija Nenad.

Kako Slavoljubov rođak objašnjava, mladić je prekjuče odlučio da ranije završi sa poslom da bi sutradan mogao da ode na slavu kod sestre u Lozovik. Kažu da je od malena vozio traktor.

Njihova porodica ima veliku farmu, preko stotinu krava, tu je i velika mehanizacija. Žurio je da završi sa čišćenjem obora da bi na miru proveo dan sa sestrom, a eto šta se dogodilo - priča rođak.

I. P.

#Nesreća

#Traktor

#Velika Plana

'