AKTUELNO

Ovo je najnoviji presek stanja u vezi sa korona virusom u Srbiji.

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.631 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 50 pacijenata. Testirano je 16.737 osoba. Na respiratoru je 205 pacijenata.

Foto: Pink.rs, Tanjug Ap/Martin Meissner, Tanjug AP/Darko Vojinović, Tanjug AP/Francisco Seco, Tanjug AP/Michael Probst

Podsećanja radi, juče je na korona virus bilo pozitivno 3.033 osoba, dok je od posledica bolesti preminulo 54 pacijenta.

Na respiratorima širom Srbije nalazio se 201 pacijent.

Ministar prosvete Branko Ružić istakao je danas, da obzirom na dosadašnju epidemiološku situaciju, neće biti promene kada je zimski raspust u pitanju, ali da će se situacija pratiti, radi eventualnih promena.

Ružić objašnjava da do sada još uvek ništa nije odlučeno, te da doktori, kao i članovi Kriznog štaba tek treba da razmatraju o eventualnim promenama, ukoliko epidemiološka situacija ne bude na zadovoljavajućem nivou.

Foto: Tanjug/Tanjug/Pixabay, Pink.rs

Kako dodaje, odluke se donose na Kriznom štabu, a dosadašnje informacije, jesu samo predlozi i nagađanja koje se plasiraju u medijima.

Ružić navodi da će praznici, slave i ostala dešavanja potencijalno uticati na promene raspusta o čemu će se tek govoriti, ali za sada, i dalje ostaje prvobitna informacija.

- Svi će ići na neka skijališta, na odmore, i o merama treba voditi računa na najbolji mogući način. Mora se očuvati model koji će zaštititi zdravlje - priča Ružić.

Govoreći o prevenciji u borbi protiv korona virusa, Ružić ističe da je vakcinacija i dalje najbolji poziv, međutim, kako je istakao, ukoliko neko ne želi da se vakciniše, ostali vidovi propusnica treba da budu ispoštovani.

- Žao mi je što ću da razočaram decu, ali za sada stanje ostaje nepromenjeno - navodi Ružić.

Autor: