AKTUELNO

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" upozorava građane da se ponašaju racionalno, kako ne bi došlo do poremećaja u vodosnabdevanju, jer je potrošnja vode u centralnim gradskim opštinama povećana za 25 odsto, a u rubnim područjima čak i do osam puta

Vladimir Šobot iz tog preduzeća rekao je Tanjugu da ima delova gde se u troši i po 800 litara vode po stanovniku u određenim satima, što višestruko premašuje prosečna dnevnu potrošnju koja inače iznosi od 150 do 200 litara. .

On napominje da je u centralnim gradskim zonama potrošnja veća između 20 i 25 odsto, a u rubnim delovima grada od tri do šest puta, a u određenom vremenskom periodu čak osam puta.

Crna tačka sada pista za migove

- To je situacija koja je neodriživa za bilo koji evropski Vodovod, pa tako i za beogradski. Aplelujem na sve sugrađane da ovo ozbiljno shvate kako ne bi došlo do poremećaja u vodosnabdevanju - rekao je on.

U tropskim danima, kaže, treba paziti na svaki litar vode i koristiti je isključivo za piće, pripremanje hrane i higijenu, a da se treba uzdržati od rashlađivanja pločnika, pranja automobila, punjenja bazena, zalivanja zelenih površina i bašti...

On je podsetio da je nenamenska potrošnja kažnjiva, što je propisano odlukom grada Beograda.

Inače, cisterne sa vodom se u gradu nalaze na četiri lokacije, na Slaviji, trgu Republike, Zelenom Vencu i Trgu Nikole Pašića i to u periodu od 11 do 18 časova.

#Voda

'