AKTUELNO

Republički geodetski zavod demantovao je tekst objavljen u pojedinim medijima da je uhapšena S.I. radnica katastra u Kragujevcu.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, potiv S.I. Republički geodetski zavod je 2019. godine vodio disciplinski postupak zbog teže povrede radne dužnosti – nesavesnog rada. Taj postupak je pravnosnažno okončan nakon čega je prestao radni odnos S.I. u Službi za katastar nepokretnosti Kragujevac Republičkog geodetskog zavoda.

Jučerašnje hapšenje S. I., kako se navodi, sprovedeno je zbog istog tog dela.

Prema saznanjima RGZ-a, nakon prestanka radnog odnosa u katastru, S.I. je započela radni odnos u kancelariji javnog beležnika u Kragujevcu, odnosno u sistemu Javnobeležničke komore.

Posebno je potrebno naglasiti da je autor teksta je upoznat sa činjenicom da S.I. već više od godinu dana nije službenica katastra u Kragujevcu.

Sve prevarne radnje u vezi sa nepokretnostima otkrivaju se u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog geodetskog zavoda, a zahvaljujući novom digitalnom sistemu katastra takve prevare se lako dokazuju.

#Republički geodetski zavod