AKTUELNO

Tokom popodenvnih sati ponovo je došlo do potpunog kolapsa u saobrćaju na izlazu sa naplatne rampe u Preljini, a u smeru od Beograda ka Čačku formirane su kilometraske kolone vozila. Vozači čekaju i do pola sata da nastave svoj put, pretpostavlja se prema nekoj od turističkih destinacaija u Zapadnoj Srbiji. Osim njih, u još težoj situaciju su meštani Preljine koji se skoro svakog vikenda suočavaju sa ogromnim saobraćajnim gužvama u svom mestu.

"Svakog petka isto, potpuni je kolaps. Čekamo ponekad i po sat vremena da se sa našeg lokalnog uključimo na glavni magistralni put. Na svake dve sekunde ovuda prolazi po jedno vozilo. Teško je nama koji vozimo, ali ni pešacima nije lakše. Preći sa jedne, na drugu stranu ulice, prava je lutrija. Saobraćajne nezgode se često dešavaju, a ponekad one imaju i smrtni ishod", rekao je za RINU meštanin Preljine.

Foto: RINA

Kada se prođe "usko grlo" u Preljini, za vozače se muka ne završava. Obilaznica oko Čačka jedna je od najkritičnijih tačaka i deonica gde su tokom vikenda najveće saobrćajne gužve.

Pojačan intenzitet saobraćaja evideniran je na čitavom magistralnom putu ka Užicu i dalje ka Zlatiboru, a na toj deonici došlo je i do manjeg odrona.

Foto: RINA

"U blizini tunela na Zlatiboru zastoj je u oba prvca i formirana je dugačka kolona vozila. Automobili se jedva pomeraju. Naš put od Beograda ka Zlatiboru zbog kolapsa u saobraćaju traje dva puta duže nego inače", rekao je vozač Ivan Mitrović.