AKTUELNO

Bez obzira na to što se situacija popravlja, to, kako je naglasio, ne znači da je talas prošao i da smo bezbedni.

Direktor Kancelarije Svetske zadravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša izrazio je danas zadovoljstvo što se u Srbiji situacija po pitanju novoobolelih od korona virusa smiruje kao i time što je interesovanje za vakcinaciju više nego u orkuženju.

- Ne možemo reći da se tenutni izuzetno snažan talas zaršava, ali je trend opadanja novozaraženih dobar - rekao je Ivanuša za Tanjug i dodao da na žalost ovo nije poslednji talas i da je i dalje važna poruka da je vakcina ključ u sprečavajnu teških stanja i smrti.

Ivanuša, koji je učestvovao na konferenciji posvećenoj novoj pomoći SAD Srbiji za borbu protiv korone, rekao da se interesovanje za vakcinaciju u Srbiji povećava i da je ono najveće u odnosu na države u komšiluku.

Prema njegovim rečima, epidemijska situacija u Srbiji, iako je puno bolja nego što je bila i dalje je ozbiljna.

Znamo da je danima Srbija bila vodeća u Evropi po broju oblelih, a sada je između 15. i 20. mesta među evropskim držvama, rekao je on i dodao da je Srbija po broju pozitivnih sada u društvu sa Grčkom i Velikom Britanijom.

Bez obzira na to što se situacija popravlja, to, kako je naglasio, ne znači da je talas prošao, da smo bezbedni i zato se moraju primenjivati sve mere zaštite.

Autor: