AKTUELNO

Najnoviji korona presek pokazuje da je u poslednja 24 časa virusom zaraženo još 3.600 osoba.

Nažalost, bitku sa virusom je izgubilo 56 pacijenata.

Ukupno je testirano 18.016 ljudi.

Foto: Pink.rs/Tanjug AP/Darko Vojinović, Tanjug AP/Olivier Matthys, Tanjug AP/Thanassis Stavrakis

Podsetimo, juče je bilo 3.773 pozitivnih osoba, dok je preminulo 55 ljudi.

Inače, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, rekla je danas da novi antivirusni lek "molnupiravir" stiže u Srbiju decembru.

Foto: TV Pink Printscreen

Prve količine novog antivirusnog leka "molnupiravira", efikasnog i protiv novih varijanti koronavirusa, za oko 50.000 pacijenata stižu nam već u decembru. I nemamo ograničenje u količinama, možemo da povučemo koliko god nam je potrebno za sve pacijente. Obezbeđivanje "molnupiravira" i drugog novog antivirusnog leka - "pakslovida" - dodatno je oružje za lečenje infekcija koronavirusom i očekujemo da brzim i pravovremenim uvođenjem ove nove terapije dodatno rasteretimo bolničke kapacitete i smanjimo broj životno ugroženih pacijenata - rekla je Škodrić za Kurir.

Takođe, direktor Univerzitsko kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je ranije danas da je u kovid bolnici u Batajnici smešteno 660 pacijenata dok ih je pre dve sedmice bilo 810. Ašanin je rekao i da je primetno da "jedan trend blagog smirivanja situacije (sa korona virusom) postoji".

Foto: Tv Vesti

U prijemo trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti je manje za jednu trećinu, pa čak i za jednu polovinu ambulantnih pregleda - rekao je Ašanin.