AKTUELNO

Bravo za poštenje!

Kada su 1999. godine braća Danko (45) i Dalibor (44) Dragojević iz Srpca, potpomognuti sredstvima oca Milorada koji je radio u Nemačkoj, sagradili prelepu dupleks kuću u Srpcu, za krovni pokrivač koristili su biber crep poznate srpske firme "Potisje" iz Kanjiže.

- Tačno 10000 komada crepa nabavili smo u Trgovinskom preduzeću "Centroprodukt" Srbac, ali smo se razočarali kada je posle četiri-pet godina crep počeo da dobija crnu boju, da se ljušti i puca, pa smo svake godine morali da menjamo i do 100 komada. Kada smo videli da je to uzaludan posao, odlučili smo da u ovoj godini promenimo sav crep. Kada je za to čuo komšija Mišo Rakić, sugerisao nam je da probamo s reklamacijom, jer se na tu vrstu crepa daje garancija na 32 godine - priča Danko, koji je zaposlen u lokalnoj pošti u Kobašu.

Kako nisu sačuvali račun za nabavku crepa, obratili su se vlasniku "Centroprodukta" Draganu Bečiću, koji je uspeo da papire pronađe u arhivi i da uputi reklamaciju za crep nabavljen pre tačno 18 godina.

- Da budem iskren, nisam verovao da će od toga biti nešto, ali je nadu podgrejao telefonski poziv predstavnika firme iz Kanjiže Zorana Bajića. On je najavio da u maju dolazi u RS i izrazio želju da nas poseti, da se lično uveri u loš kvalitet crepa i da to snimi kamerom. Tako je i bilo - kaže Danko.

Posle nekoliko dana, pričaju Dragojevići, Bajić se ponovo javio i rekao da je firma usvojila njihovu reklamaciju.

- Početkom juna bio sam kod kuće kada je u dvorište stigao šleper sa 11.700 crepova sa obrazloženjem da višak od 1.700 komada prodamo i platimo radnike koji će ga zameniti - kaže Dalibor.

Prema Dankovim rečima, sa bratom se dogovorio o tome da o firmi "Potisje" iz Kanjiže i Zoranu Bajiću javno progovore, jer je reč o poštenom poslovnom i moralnom činu, u kome je uvažen kupac iz druge države, što je danas prava retkost. Inače, u pitanju je roba čija vrednost prelazi 5.000 evra.

#Novac

#kupovina

'