AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ne slaže se hrvatskim analitičarem Žarkom Puhovskim i smatra da će Hrvatska i ove godine obeležavati zločinačku akciju Oluja na isti način kao i prethodnih godina.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Puhovski smatra da je "Hrvatska ove godine oko obeležavanja vojne akcije "Oluje" spustila loptu, i to iz tri razloga", od kojih je prvi taj što je "Srbija dobila snažnu potporu nemačke kancelarke (Angele Merkel)".

"To je šokiralo neke u Hrvatskoj koji nemačku podršku podrazumevaju", kazao je Puhovski nedavno za "Radio Slobodna Evropa".

Linta, međutim, kaže da će se u Kninu 5. avgusta i ove godine u prisustvu najviših hrvatskih zvaničnika, pre svega, obeležavati proterivanje preko 220.000 Srba i govoriti da je Oluja? bila tobože politički opravdana, etički čista i vojnički briljatno izvedena oslobodilačka akcija, kao i da je uzrok rata bila velikosrpska agresija.

#Hrvatska

#Miodrag Linta

#Oluja

'