AKTUELNO

Psihijatar Jovan Marić (80) otkrio je nedavno da sina Mateju nije video sedam godina, te da njegov naslednik pokušava da ga izbaci iz stana u Beogradu, što je šokiralo javnost.

Advokat Mateje Marića, Nemanja Jolović, izjavio je da je Jovan Marić u emisiji „Novo jutro“ izneo neistine tvrdeći da njegov sin traži da se Marić iseli iz stana.

Foto: TV Pink Printscreen

- To nije tačno. Njegov sin traži da se iz stana iseli gospođa Aleksandra Marić, druga po redu bivša supruga Jovana Marića, koja je zajedno sa Jovanom, raznim marifetlucima, uspela da uđe u stan i upiše se kao njegov vlasnik 1/1 – kaže advokat za „Novo jutro“ i nastavlja:

Kako je do toga došlo? Kada je pokrenut postupak razvoda braka između majke Mateje Marića, da bi se osvetio za taj razvod, Jovan je zamenio bravu na ulaznim vratima stana u kojem su njih troje živeli zajedno. U postupku smo dobili odluku da se ključ preda i da se oni ponovo usele u stan. Tada smo saznali da je u stanu treće lice, ne Jovan Marić, već Aleksandra Marić. Tragom ove informacije došli smo do presude Višeg suda u Beogradu kojom je ugovor o poklonu stana između Jovana Marića i njegovog sina poništen, a nakon toga je usledilo zaključenje poravnanja između Jovana i Aleksandre, o navodnoj podeli bračne tokovine. U ovom postupku je Jovan svojoj drugoj po redu supruzi priznao ½ vlasništva nad stanom, a drugu polovinu je prodao.

Foto: Pink.rs, Pixabay.com

Advokat ističe da je Jovan Marić u ovom slučaju zloupotrebio svoj položaj sudskog veštaka i uz pomoć nesavesnog sudije izdejstvovao ovu presudu, a na osnovu priznanja gde se Jovan Marić pojavljuje kao zakonski zastupnik svog maloletnog deteta, iako je u tom momentu maloletno dete povereno majci.

- Ova presuda je mogla biti izdejstvovana samo u prisustvu majke, a morao je da bude kontaktiran i Centar za socijalni rad – kaže advokat.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandra Marić je, kaže advokat, do 26. januara bila formalni vlasnik spornog stana, u njemu je i živela. S druge strane, Jovan Marić je od 2011. godine živeo na adresi u Žarkovu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sin Jovana Marića i bivša supruga živeli su kao podstanari jer ih je Jovan izbacio kada je Mateja imao 10 godina. On je taj koji je njih izbacio na ulicu, ne oni njega! Izbacio ih je tokom razvoda, a mi smo vodili postupak da se ponište ugovori sklopljeni sa Aleksandrom. U tome smo uspeli i od januara ove godine vlasnik stana ponovo je Mateja Marić, a mi tražimo iseljenje Aleksandre Marić sa svim licima i stvarima. Prvobitni ugovor o poklonu je, dakle, ponovo na snazi – kaže advokat.

Na pitanje kako komentariše izjave Jovana Marića u javnosti, advokat kaže da je reč o zameni teza i manipulacijama kojima je Marić, kao vrsan psiholog, vičan.

- Marić je zaista, svojevremeno, javnost okrenuo protiv svog deteta neistinitim ili poluistinitim tvrdnjama koje je iznosio. Nije tačno da Mateja nije želeo da ga viđa, a tokom razvoda, mali Matija je poveren na isključivo vršenje roditeljskog prava majci, uz Jovanovu mogućnost da ga viđa u kontrolisanim uslovima jer je protiv Marića vođen postupak za zaštitu od nasilja prema supruzi i detetu – kaže advokat za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je Jovan taj koji je svoje maloletno dete izbacio na ulicu kada je ono imalo 10-11 godina, a da su Mateja i njegova majka sve ovo vreme živeli kao podstanari.

- Sada je postupak završen, presuda je pravosnažna i sin Jovana Marića je vlasnik stana. U toku je postupak iseljenja Aleksandre Marić sa svim licima i stvarima iz stana – zaključuje Jolović.

#Jovan Marić

#Novo jutro