AKTUELNO

Ministarstvo odbrane održalo je večeras u Domu Garde, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, svečani prijem, sa kojeg je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković poručio da za sobom ostavljamo tešku godinu i da su bolji dani pred nama.

Prijemu u kristalnoj sali Doma Garde prisustvovali su predsednik Republike Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Maja Gojković, srpski pratrijarh Irinej i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, dok je izostao ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je zajedno sa Dikovićem organizovao prijem.

Diković je u obraćanju zvanicama istakao da su u godini na izmaku, uprkos brojnim teškoćama i izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uspešno realizovali sve poverene zadatke.

- Uspešnim realizovanjem zadataka u kopnenoj zoni bezbednosti, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, reazlizacijom zadataka u mirovnim misijama UN i EU, kao i pružanjem pomoći građanima kada je to bilo potrebno, pripadnici Vojske Srbije potvrdili su da su ključni oslonac stabilnosti i bezbednosti naše države - istakao je Diković.

Načelnik Generalštaba dodao je da su srpski vojnici dostojanstveno predstavljali svoju zemlju i sposobnosti u vojnim vežbama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

- U 2016. godinu ulazim sa čvrstim uverenjem da su bolji dani pred nama. Domaćnski koristeći poverena nam sredstva i jačanjem sposobnosti za učešće u misijama gradićemo partnerske odnose sa zemljama u okruženju i svetu u skladu sa državnim interesima - zaključio je Diković.

'