AKTUELNO

Mariji (22) i Lazaru (16) iz Zemuna život se promenio preko noći. Do pre mesec dana bili su srećni sa svojom porodicom, a onda im je korona uzela sve. U roku od četiri nedelje njihovi otac, majka, baka i prabaka razboleli su se i preminuli od koronavirusa.

Oni su ostali bez porodice, bez primanja, uslova za život i školovanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Marija i Lazar žive sa dedom koji se trenutno nalazi u bolnici zbog posledica koronavirusa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Deka se razboleo prvi, posle njega baka koja je brinula o njemu, zatim tata i na kraju mama. Deka se jedini izvukao. Baka je bila bolesna i pre korone, ali je najduže izdržala bez respiratora. Mama i tata su primeljeni u bolnicu 7. oktobra i mama je već posle dva dana stavljena na repsirator i preminula je 16. oktobra. Istog dana moj brat je hospitalizovan, srećom nedelju dana kasnije je pušten. Tata je preminuo 10 dana nakon mame - 26. oktobra. Oboje su imali po 46 godina. Mama je bila vakcinisana, a tata ne i nisu imali nikakve dodatne bolesti - kaže Marija Milošević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona dodaje da je deka dobro, ali da mu posledice korone prave problem.

- Nas dvoje se trudimo da budemo dobro, mislim da bi i naši roditelji voleli da se držimo. Dosta ljudi nam se obratilo i ponudilo pomoć - kaže Marija koja je na drugoj godini medicine, dok je njen brat Lazar srednjoškolac.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, trenutno im je napotrebnija finansijska pomoć jer su ostali bez redovnih mesečnih prihoda.