AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je svršenim studentima Kriminalističko policijske akademije, kojima su danas uručena rešenja o prijemu u radni odnos u tom ministarstvu, da od njih očekuje da pokažu stečena znanja, veštine i sposobnosti i da osiguraju bezbednost za sve građane naše zemlje.

Poželevši dobrodošlicu 61 diplomcu Kriminalističko policijske akademije u Ministarstvo, Stefanović je istakao da je policija poslednjih godina sprovela snažne akcije usmerene na borbu protiv svih vidova kriminala i ukazao da su u poslednjoj akciji "Ares" krivične prijave podnete protiv više od 1. 650 osoba, od čega je više od 800 privedeno i zadržano.

-To je ozbiljan udarac za kriminal. Kriminalci moraju da znaju da postoji čelična pesnica koje moraju da se plaše, koja štiti narod i koja se bori protiv svih onih koji su se drznuli da se ogreše o zakon, a tu pre svega mislim na one kriminalce koji rade sa drogom, koji ubijaju našu decu i misle da mogu da pucaju na našim ulicama - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug

Ukazavši novim policijskim službenicima da građani imaju velika očekivanja od njih, ministar je podsetio i da današnji bezbednosni izazovi nisu poput onih sa kojima su se susretale ranije generacije.

-Izazovi se menjaju, ali je posao policije da održi mir i stabilnost u zeml?i i da se bori da se građani osećaju maksimalno bezbedno u svakom trenutku, na ulicama, u domaćinstvima, na bilo kom mestu - rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što su diplomci Kriminalističko policijske akademije dobili radna mesta.

-Tokom ove godine primili smo, uključujući vas, ukupno 150 ljudi sa Kriminalističko policijske akademije, ali ću se potruditi da do kraja godine bude još prijema - rekao je Stefanović.

U ime svršenih studenata KPA koji su dobili rešenja za prijem u radni odnos zahvalio se Lazar Topisirović, koji je istakao da će znanje i umeće koje su stekli tokom školovanja nastaviti da usvaršavaju u sklopu sistema bezbednosti i da će policijski posao obavljati odgovorno, stručno i časno.

-Zahvalio bih se na ukazanom poverenju i što nam je pružena prilika da služimo Republici Srbiji i pripadamo eliti naše nacije. Ja sam siguran da ćemo opravdati poverenje, jer smo tako naučeni - zaključio je Topisirović.

#Nebojša Stefanović

#Rešenje

'