AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će, na osnovu peticije građana Čukarice, prvi radovi na rekonstrukciji stanarske garaže Julino brdo početi na jesen i da je već u toku priprema potrebne dokumentacije.

"Građani ovog naselja pokrenuli su peticiju da se garaža koju oni koriste i koja je u lošem stanju obnovi. Njihov zahtev je opravdan i mi kao grad pozitivno reagujemo na takve peticije i zahteve građana kada god je to moguće", rekao je Vesić.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je naveo da će obnova stanarske garaže Julino brdo obuhvatiti popravljanje vodovodne i kanalizacione mreže, hidroizolacije, kao i rekonstrukciju ventilacionog sistema.

Dodao je da pored ove, do kraja godine predstoji i obnova garaže Centrotekstil, Medaković 1 i Medaković 2.

Podsetio je da su početkom 2016. na prilazima garažama sa rezervisanim parking mestima - Julino brdo, Mileševska i Medaković 1 i 2, asfaltirani prilazi, osvežena horizontalna signalizacija, popravljeni ivičnjaci, postavljeni stubići ograde, zamenjena kamena kocka i rešetke na odlivima za kanalizaciju.

"U cilju poboljšanja i unapređenja usluga parkiranja i podizanja nivoa bezbednosti, tokom 2014. godine u 17 garaža sa rezervisanim parking mestima ugrađena su segmentna vrata kojima je obezbeđena potpuna kontrola pristupa vozila i pešaka", kaže Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da grad izlazi u susret građanima kada imaju posebne zahteve kako bismo zajedno naš grad učinili lepšim i bezbednijim mestom za život.

"Beograd mora da postane grad za ljude, da se stvaraju uslovi da se zahtevi građana, njihove potrebe, ali i ideje realizuju i na tome će se nastaviti i ubuduće jer ova gradska vlast sluša građane", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković naglasio je da su u okviru radova na tekućem i investicionom održavanju tokom 2017. godine u osam garaža - Vukov spomenik, Botanička bašta, Dr Aleksandra Kostića, 27. marta, Radivoja Koraća, Kralja Milutina, Požarevačka i Mileševska popravljene konstrukcije oštećene prokišnjavanjem, sanirane grede, plafoni i stubovi, urađena nova hidroizolacija.

"Popravljene su vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i kišna kanalizacija. Rekonstruisane su instalacije dojave požara, hidrantska mreža, instalacija gasne detekcije, ventilacija, kao i sprinkler sistem", kaže Čupković.

Navodi da je u garažama kompletno pojačano osvetljenje, zamenjeno 1.200 fluo-svetiljki i postavljeni novi ulazni reflektori.

"U svim garažama kompletno su sređene blagajne i toaleti za korisnike. Nakon sanacije, u ovih osam garaža, na površini od 26.000 kvadrata, korisnicima je na raspolaganju 1.000 novouređenih parking mesta za automobile i preko 100 parking mesta za motocikle", rekao je Čupković.

#Garaža

#Goran Vesić

#Obnova

'