AKTUELNO

Vremenske prilike biće potencijalno opasne.

Republički hidrometeorološki zavod objavio najnovije hidrološko upozorenje, a u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

Nakon nedelju dana lepog vremena vratila se kiša, a posle podne u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije mestimično će doći do kiše i pljuskova, koji će na zapadu ponegde da budu praćeni grmljavinom. Velike količine kiše utiču i na vodostaj reka, te je Republički hidrometeorološki zavod objavio najnovije hidrološko upozorenje.

Foto: Beta/Saša Đorđević

"Na slivovima Jarna, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama, vodostaji će da budu u umerenom porastu do 6. novembra i kretaće se ispod upozoravajućih nivoa", navedeno je u upozorenju.

Drina, Kolubara sa pritokama, Lim i Jadar označene su žutom bojom, što znači da je porast vodostaja značajan. Takav porast vodostaja mogao bi da zahteva preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

Foto: Tanjug

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate akrivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Potrebno je da nastavite da se informišete o očekivanim meteorološkim uslovima i da ne preduzimate nepotrebne rizike", navedeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

#Vremenska prognoza