AKTUELNO

Pomoć lekara su najviše tražili astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

Na ulazu u bežanijski tunel sinoć oko 21 sat poginuo je muškarac (50), kada ga je udario voz, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 20:18 sati na uglu Velje Miljkovića i Višnjičke, povređenje su dve ženske osobe od 59 i 35 godina i muškarac od 42 godine i oni su sa lakšim povredama prevezeni u Urgentni centar.

Oko 20:38 sati na raskrsnici ulica Kraljice Marije i Vladetine teško su povređena dva pešaka zbog čega su intervenisale dve ekipe Hitne pomoći. teške povrede zadobio je muškarac od 57 godina i prevezen je u Urgentni centar. Druga lekarska ekipa zbrinula je ženu (68) koja je zadobila tešku ortopedsku povedu i prevezena je na Institut za ortopediju na Banjici.

U nezgodi koja se dogodila na Pupinovom mostu u pravcu ka Zemunu u 00:38 sati, povređene su dve muške osobe od 18 i 31 godinu, nakon čega su prevezeni u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći imale su tokom noći  72 intervencije od kojih 15 na javnom mestu.

Pomoć lekara su tokom noći najviše tražili astmatičatri i pacijenti sa hipertenzijom.

Savet lekara

Vraća se vrućina, pa bi trebalo nositi laganu garderobu od prirodnih materijala. Čuvati se sunca i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Jesti laganu hranu i unositi dovoljno tečnosti. Učesnici u saobraćaju da budu oprezniji, a vozači koji idu na duži put da prave češće pauze i piju vodu.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'