AKTUELNO

Krizni štab za borbu sa korona virusom završio je zasedanje u zgradi Vlade Srbije, prvo otkako su u Srbiji uvedene kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima posle 22 časa.

Na današnjoj sednici je potvrđena odluka da đaci budu na raspustu od ponedeljka, 8. novembra, odnosno da sa školom završe sutra, a da se u školske klupe vrate u ponedeljak, 15. novembra.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević je rekla da nakon miliona primljenih doza u našoj zemlji je pokazano da su vakcine bezbedne, i da nismo imali nijedan teži slučaj reakcije na vakcinaciju.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Komunalna policija

- Šta je sada suština. Ponovo moramo da kažemo: "Vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija". U ovom momentu je 56 odsto građana vakcinisano, ali u uzrastu od 18 do 40 godina tek svaki četvrti je vakcinisan, i ja bi apelovala na sve mlade ljude koji misle da im virus ne može ništa da svako mora da da svoj doprinos borbi - rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ona kaže da je uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se okupljaju mlađe osobe imala značajnog efekta na povećanje broja vakcinisanih.

- U skladu sa tim proširujemo vremenski period za ugostiteljske objekte od 20 časova. S tim što će svi ti objekti moći da rade 24 časa.

Autor:

#koronavirus

#kovid propusnice