AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa državnim ministrom za omladinu i decu Republike Albanije Borom Mužaći, na marginama sastanka u okviru inicijative za regionalnu saradnju Otvoreni Balkan.

Ministri Srbije i Albanije razgovarali su o značaju podsticanja povezivanja mladih kroz zajedničke regionalne programe i projekte.

Ministar Udovičić je u toku razgovora istakao da država Srbija prepoznaje esencijalnu važnost učešća mladih u donošenju odluka kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou, i da je za stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti regiona ključna uloga mladih.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

To se jedino može postići podsticanjem različitih vidova povezivanja i saradnje mladih iz regiona kako bi kroz međusobnu komunikaciju, razmenu informacija i druženje, prepoznali važnost uzajamnog uvažavanja i solidarnosti za napredak čitavog Balkana.

Jedna od tema sastanka bilo je i uspešno delovanje Regionalne kancelarije za saradnju mladih, koja je osnovana na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i kroz čiji se rad mladi međusobno umrežavaju i kroz zajedničke projekte direktno i uspešno sarađuju.