AKTUELNO

Pandemija virusa korona odnela je najmlađu žrtvu u našoj zemlji - 13-godišnjeg Stevana R. iz Sombora.

Život učenika sedmog razreda OŠ "Avram Mrazović" prekinula je, na kovid- odeljenju Opšte bolnice "Radivoj Simonović", najverovanije plućna tromboembolija, koja se često javlja kao posledica preležanog kovida 19.

Kako saznajemo, dečak se pre mesec dana lečio od korone u Dečjoj bolnici u Beogradu, gde je zbog teške kliničke slike bio intubiran. Međutim, oporavio se i pušten je kući u dobrom opštem stanju.

- S obzirom na to da je bio veoma gojazan i da je imao dijabetes, čim mu je dijagnostikovan kovid prevezen je u Beograd. Uz veliki trud lekara oporavio se, ekstubiran je i posle nekoliko dana opservacije pušten je kući - saznajemo od lekara.

Foto: Unsplash.com

Međutim, zbog dugog ležanja dečaku su se stvorile dekubitne rane, zbog kojih je dolazio na previjanje u dispanzer Doma zdravlja "Đorđe Lazić" u Somboru.

- Prilikom poslednje kontrole mu je pozlilo, svi su skočili na noge da ga reanimiraju, dvoje kola Hitne pomoći je odmah stiglo. Prevezen je u bolnicu, kolege su dale sve od sebe da ga spasu, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći - kažu još uvek vidno potreseni u somborskom Domu zdravlja.

- Zbog njegove primarne bolesti dijabetesa i gojaznosti roditeljima je savetovano da se dete vakciniše, ali ono nije primilo vakcinu.

Poslednji ispraćaj

Stevan je sahranjen juče na Velikom katoličkom groblju u Somboru. Do večne kuće ispratili su ga članovi porodice i veliki broj prijatelja.

Autor:

#Dečak

#Smrt

#koronavirus