AKTUELNO

Student Akademije tehničkih nauka u Beogradu Igor Jovanović (23) jedan je od 50 najboljih akademaca na svetu. Ovim podatkom na instagram nalogu pohvalio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Naš Igor u top 50 studenata sveta - napisao je Vučić na storiju instagram naloga budućnostsrbijeav.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Igor Jovanović je u konkurenciji više od 3.500 studenata sa najprestižnijih svetskih univerziteta dosadašnjim radom prošao sve "prepreke" i dospeo u najboljih 50 takmičenja koje organizuje Global teacher prize.

U nedavnoj izjavi za medije, Igor nije krio zadovoljstvo što predstavlja Srbiju i nadmeće se sa akademcima sa Harvarda, Jejla, MIT, Kembridža...

- Profesor Miloš Jeftić, moj mentor sa Akademije, odlučio je da me prijavi. Poslali smo sve potrebne podatke, sertifikate, nagrade koje sam osvojio kao i neke moje uspehe u školovanju i vanškolskim aktivnostima. Intervju je bio vrlo zanimljiv jer njih zanima sve što Fondaciju Globag teacher prize može još više da promoviše i u svetu i u Srbiji - objašnjava Igor.

Igor je tada rekao i da planira da dalje školovanje nastavi u Srbiji, jer iako je dobio stipendiju za studije u Rusiji, izabrao je da znanje stiče u domovini.

#Aleksandar Vučić