AKTUELNO

U Srbiji danas preovlađujuće sunčano i toplo vreme za poslednji dan oktobra. U košavskom području će duvati umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno pojačan. U ostalim predelima vetar slab istočnih pravaca.

Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C na jugu do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 16°C do 20°C. Uveče suvo i vetrovito u košavskom području.

Beograd: Danas u prestonici preovlađujuće sunčano i toplo vreme za ovo doba godine. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 18°C. Uveče vedro i vetrovito.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Niš: U nedelju sunčano i toplo za ovo doba godine. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna 18°C.

Užički region: U nedelju jutro hladno i maglovito po kotlinama. Tokom dana pretežno sunčano sa sumaglicom po kotlinama. Vetar slab istočnih pravaca ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 3°C, a maksimalna od 16°C do 18°C, u Užicu i po kotlinama sa sumaglicom malo svežije. Na Zlatiboru i Tari sunčano i dnevna temperatura oko 15°C.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vojvodina: U nedelju preovlađujuće sunčano i toplo vreme za poslednji dan oktobra. U košavskom području će duvati umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C u Somboru do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 17°C do 20°C. Uveče vedro i vetrovito u košavskom području. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

Vreme narednih dana: U ponedeljak toplo i sunčano, a krajem dana postepeno naoblačenje na zapadu i severu Srbije. U košavskom području će duvati umeren jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno pojačan. U ostalim predelima vetar slab južnih pravaca. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C na jugu do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 16°C do 20°C.

U utorak kiša zahvata sve krajeve uz pad temperature za 5°C do 7°C. U sredu promenljivo oblačno i malo toplije, a u četvrtak i petak povremena kiša i manji pad temperature u petak.