AKTUELNO

Gradski urbanista Milutin Folić najavljuje rekonstrukciju Karađorđeve ulice do kraja godine i ističe da će pruga oko Kalemegdana biti izmeštena 2019. godine.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice između Brankovog mosta i "Beton hale" u Beogradu počeće krajem godine, najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić.

- Trotoari pored zgrada biće prošireni na pet metara, što će se pozitivno odraziti na komercijalne potencijale u prizemlju objekata koji sada zjape prazni. Na toj strani biće drvoredi, a nastavićemo i sa obnovom fasada. Tramvajska pruga pomera se prema reci, a baštice popločavaju kamenim kockama - naveo je Folić, prenosi Beoinfo.

Folić je dodao da će autobusi kojima je dozvoljeno da prelaze prugu dobiti rezervisana parking mesta uz ulicu.

- Tako će šetalište biti oslobođeno od saobraćaja - rekao je Folić.

VESIĆ: Rekonstrukcija Zemljoradničke ulice na zahtev građana

Najavio je povezivanje postojeće biciklističke staze na pristaništu sa onom koja treba da se izgradi duž Crnogorske ulice.

- Planirane su nove klupe, dečje igralište, prostor za skulpture, a spomenik lučkom radniku biće premešten na poziciju na kojoj će biti vidljiviji, na pravcu silaza sa velikih stepenica na reku - rekao je gradski urbanista.

Folić je rekao da će pruga oko Kalemegdana biti izmeštena 2019. godine.

- Tek tada ćemo konačno moći da kažemo da se grad spustio na reku. Železnički tunel trebalo bi da postane prostor za javne, kulturno-umetničke i komercijalne sadržaje - rekao je glavni gradski urbanista.

#Rekonstrukcija

#Ulica

'