AKTUELNO

Stučnjak za bezbednost Ilija Životić je gostujući na Pinku otkrio da je njegov najbolji drug Stevan Đokić podlegao pričama protiv vakcinacije i na kraju preminuo od posledica kovida.

- Da nije ovako važna tema ne bih došao, danas ispraćam najboljeg druga Stevana Đokića koji je podlegao pričama protiv vakcinacije, nije se vakcinisao i preminuo je od posledica kovida u bolnici "Dragiša Mišović"- rekao je Životić.

Pozivam sve građane, koliko god da se osećaju fizički jakim, kao što se on osećao, da ne podležu takvim pričama i manipulacijama da se vakcinišu. To je jedini način da izađemo iz svega ovoga

Životić je istakao da se skupovi protiv kovid mera, vakcinacija, zloupotrebljavaju u političke svrhe.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek je rekao da podržava demokratiju, ali da ovo ponašanje kojem svedočimo poslednjih dana nema nikakve veze sa demokratijom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako hoćete možete da primite vakcinu, ako nećete ne morate. Ali nije demokratija da ugrožavate moj ili tuđ život tako što ćete odvraćati ljude od vakcinacije ili još drastičnije i vrlo drsko je da ugrožavate tuđu bezbednost. To je jedna minorna grupa, oni će i za kišu okriviti ministarstvo zdravlja - naveo je Đerlek.

Kako je dodao, Srbija je ozbiljna država i sigurno neće dozvoliti da se pojedinci tako ponašanju.

Advokat Zora Dobričanin je govoreći o napadima antivaksera navela da niko nikome ne sme da ide ispred stana, da ga ugrožava, da ugrožava spokojstvo njegove porodice...

Niko ne sme da ugrožava sigurnost bilo kog građanina, posebno ne zbog toga što obavlja neku javnu funkciju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tu se može steći više različitih krivičnih dela, a kazne mogu biti vrlo blage, ali i ozbiljnije. Mislim da je previše na društvenim mrežama priča na tu temu, ljudi su uplašeni i njima je lako manipulisati - istakla je Dobričanin.