AKTUELNO

Violeta Vaci žrtva je prevare hirurga D. S. iz Beograda kom je platila unapred 10 hiljada evra za ugradnju silikona u grudi i liposukciju. U ispovesti za Pink kaže kako je sve počelo prošle godine u decembru.

Dodaje i da joj je suprug preporučio liniku ovog hirurga, jer tu dolazi i lekar iz Brazila, kao i da je ranije njihova poznanica imala lepo iskustvo. Ipak, Violeti se ovakva odluka obila o glavu.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam prošle godine u decembru razmišljala da smanjim grupi i promenim silikon, tu sam se raspitivala gde ću i šta ću, međutim, muž mi je predložio kliniku jer je devojka od druga radila tamo grudi i da je to sigurno, da ne brinemo. Ja sam rekla: "Okej", otišli smo na pregled, tu smo se dogovorili kada ćemo raditi operaciju - započinje Violeta.

Violeta kaže i da joj je na ulasku u kliniku već bilo čudno što nigde ne može da vidi neku svetleću reklamu, ali se ipak raspitivala o hirurgu na društvenim mrežama i prema onome na šta je naišla - sve je bilo uredno.

U januaru su suprug i ona otišli na kliniku, Violeta kaže i da je dobila priznanicu za uplaćeni novac, a onda je počela agonija. Naime, hirurg joj je rekao kako je medicinska sestra dobila koronu, zatim lekar, a onda i on. Violeta kaže da joj je tu već sve bilo jasno.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada smo ulazili u kliniku, na klinici nije bilo reklame. Dočekala me je jedna sestrica, ali okej. Ništa, dogovorili smo se, ali je rekao suprugu i meni da treba da platimo unapred sumu koju smo se dogovorili. Tu sam ja razmišljala, čitala sam o njemu, ima sve na Instagramu, Fejsbuku, sve mi je bilo uredno. U januaru me je muž pitao da li ću da radim, rekla sam: "Idemo". Platila sam, dobila sam priznanicu... Za dve nedelje mi je rekao da se sestrica razbolela od korone i da ne možemo da radimo. Posle dve nedelje se razboleo doktor, pa se onda i on razboleo. Treći put kada sam to čula, sve mi je bilo jasno, da je to laž, prevara, organizovala sam advokata, on je poslao tužbu - dodaje Violeta.

"JA SE NERVIRAM, A ON MIRNO ŠETA ULICAMA!"

Kaže da je angažovala advokata i da je odlučila o prevari javno da govori jer se nervira, dok hirurg šeta mirno ulicama.

Više nisam imala živaca, advokat je proverio njegove spise, ta firma je nekada bila u blokadi 222 dana, da je dužan ne znam koliko para i da ima 30 krivičnih prijava. Ja sam tu shvatila da sam baš, baš prevarena. Posle toga mi više on nije dizao slušalicu, advokat je poslao krivičnu prijavu i to sad sve stoji. Ja sve ovo radim da se ne bih nervirala, a on mirno šeta ulicama - priča Violeta.

Profesor doktor Nenad Stepić, predsednik Republičke stručne komisije za antiejdžing ministarstva zdravnja, govori za Pink kako svaka klinika i ordinacija dobijaju rešenje ovog ministarstva, kao i da se radi o pravom specijalisti koji ima legalnu klinku.

Foto: TV Pink Printscreen

Svaka klinika i ordinacija dobijaju rešenje ministarstva, mislim da je gospođa spomenula bolnicu koja je uredna. Radi se o čemu koji je specijalista, koji ima legalnu kliniku koja je registrovana i koji je dovodio kolege iz Brazila koji su operisali kod njega - rekao je Stepić.

Advokat Gordana Božilović Petrović priča da je ceo slučaj tipičan primer prevare, kao i da je osnovni cilj sticanje materijalne i imovinske koristi. Dodaje i da je hirurg lažnim obećanjima otšećenu doveo u zabludu.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je baš tipičan primer prevare, mi se često srećemo sa prevaram u raznim oblicima. Znamo za turističke agencije, za privatne banke koje već nisu tu dugo godina... Znači, ovo je prevara! Osnovni cilj je sticanje materijalne i imovinske koristi nekim lažnim obećanjima oštećeni se dovodi u zabludu - kaže Božilović Petrović.