AKTUELNO

Sve sekte imaju isti cilj.

Saša Borojević, savetnik u Internacionalnoj policijskoj asocijaciji, kaže da u Srbiji postoji oko 20 ili 30 različitih sekti.

- Sve imaju uglavnom iste ciljeve, a u njihovu promociju su uključeni i mediji i društvene mreže. Citiraju Biliju ili je tumače iz nekog svog ugla - naveo je Borojević i ukazao da se sekte neretko kriju iza različitih lajfkoučeva, i često koriste manipulacija ljubavlju i emocijama.

Prema negovim rečima, na meti su dobrostojeći ljudi.

On je ukazao da, na primer, organizacija Prvorođeni hrišćani broji oko 20.000 članova iz Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o ulozi medija, Borojević je napomenuo da se u pojednim omalovažava srpska crkva, sveštenstvo i vera, što je dovelo do toga da se jedni spuštaju, a automatski drugi dižu.

- Kada se hrišćanstvo gurne u crnu rupu, a pseudohrišćanstvo stavi u prvi plan lako je manipulisati ljudima - rekao je Borojević i dodao da sekte manipulišu tako što ljude ubede da će otići u raj, ako im čovek ostavi sve što ima.

Jasna Jojić, novinar i pisac je ocenila da roditelji prebrzo žive.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kontakt sa detetom i uticaj se gubi već oko sedme godine i veći je uticaj društva. Vreme je takvo da ljudi ne znaju gde im je glava. Deca rešenje za probleme traže na pogrešnom mestu. Suočena su različitim izazovima, koja su im poslužena kao na tanjiru preko interneta - navela je Jojić.

#sekte