AKTUELNO

Manifestaciju je otvorio ministar Rasim Ljajić.

Danas u 11 časova ispod brane Perućac startovala je još jedna Drinska regata, koja je okupila više od 20.000 ljubitelja splavarenja sa više od 1.000 plovila.

Foto: Pink.rs

Pročitajte još: Vatrogasci molitvom pružili podršku povređenom kolegi!

Ovaj broj učesnika je i rekordan.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Manifestaciju su otvorili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

- Gotovo smo sigurni da je ovogodišnja regata premašila sve rekorde po broju plovila i posetilaca. Ovo je dokaz da ovakva turistička atrakcija predstavlja ogroman potencijal u turističkom razvoju Bajine Bašte i s pravom se naziva najvećom balkanskom žurkom na vodi - rekao je Filipović.

Foto: Pink.rs

Na startu tradicionalne Dribnske regate bila je i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Kako javlja naš izveštač Nemanja Petričević, atmosfera je odlična, a od Perućca do Rogatice je velika žurka.

- Preporučio bih svima koji nisu probali da dođu, jer kada jednom osete čari Drine vraćaće se u ovaj kraj svake godine – savetuje izveštač portala Pink.rs.

Kineskinja Jan je prvi put na regati.

- Godima su mi prepričavali atmosferu, a ove godine sam se uverila da je fenomenalno. Kad god mi vreme dozvoli, doći ću opet – rekla je Jan.

Foto: Pink.rs

Miroslavu Đokiću iz Bajine Bašte ovo je već 15. regata.

- Svake godine uživam kao da mi je prvi put. Pozvao bih sve koji nisu učestvovali da dođu i osete atmosferu. Uveravam ih da će se vraćati svake sledeće godine – rekao je Đokić za Pink.rs.

#Bajina Bašta

#Drina

#Splav

'