AKTUELNO

Od danas je u funkciji broj 064/8811405 na koji građani putem VIBER aplikacije mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

- Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja biće procesuirane pred sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja koje je još jednom pozvalo građane koji se do sada nisu vakcinisali da isto učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija korona virusa može staviti pod potpunu kontrolu.

Kako je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, rekao danas, ubuduće kada vam lekar kaže da ne treba da se vakcinišete, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces zbog ugrožavanja javnog zdravlja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče sam imao sastanak sa direktorima i predstavnicima Srpskog lekarskog društva, sad posle ovoga nastavljam sa tim sastankom. Dogovorili smo se već da ubuduće kada vam neki lekar kaže da ne treba da se vakcinišete, Lekarska komora Srbije će pokrenuti proces, pokrenuće prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. I ići će se na Sud časti, koji ima Lekarska komora Srbije, dakle, najverovatnije ćete izgubiti licencu. To je stav struke, to je odluka Lekarske komore Srbije. Podržavam tu odluku, ona je neminovna - rekao je ministar Lončar.

On je rekao i ako lekar ne bude želeo da potpiše ono što je umesno rekao pacijentu, odnosno svaetovao mu da se ne vakciniše, zbog toga će najverovatnije danas biti pušten u rad broj telefon na koji će građani moći da prijave takve lekare.

Ministar je kazao i da smatra da ćemo mi pre ili kasnije uvesti kovid propusnice.