AKTUELNO

U opštoj bolnici u Kikindi danas je od posledica oboljenja izazvanih virusom korona preminuo muškarac od 36 godina.

On je, ujedno, i najmlađa žrtva korona virusa u ovom gradu. Kako saznajemo, ovaj mladi čovek nije imao druga ozbiljna oboljenja, ali je u bolnicu stigao u lošem opštem stanju i odmah je smešten na interzivnu negu.

- NJegovo stanje od početka je bilo loše i poslednjih pet dana je bio na respiratoru. Nažalost, nismo uspeli da ga spasemo, iako smo učinili sve što je moglo da se uradi – kažu u kikindskoj bolnici.

Dobra vest je da se dete od svega četiri meseca uspešno oporavlja na Dečijem odeljenju i ono je u dobrom opštem stanju. Međutim, epidemiološka situacija nije nimalo dobra, jer je u bolnici trenutno na lečenju od kovida 19 ukupno 39 pacijenata, većina je na Infektivnom odeljenju, njih 35, a troje je na intezinvoj nezi.

- Većina pacijenata nije vakcinisana, pa mi i dalje apelujemo na građane da prime vakcinu, jer je to najbolja zaštita od ovog virusa. Ima i onih koji su vakcinisani i budu pozitivni, ali njihovo stanje je daleko bolje, lakše podnose virus i, uglavnom, se leče u kućnim uslovima – poruka je lekara kikindske bolnice.

Korona uzima ozbiljan danak, pa je samo prošle nedelje u Kikindi preminulo 13 pacijenata.

Autor: