AKTUELNO

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kranju da će i Srbiju zahvatiti velika energetska kriza, direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta oglasio je da su "Beogradske elektrane" preduzele sve potrebne mere i napravile krizni štab, kako da prevaziđu ovu grejnu sezonu.

Kako je istakao, „Beogradke elektrane“ imaju rešenje, tako da građani neće imati problema sa snadbevanjem toplotnom energijom u narednom periodu koji je ispred nas.

Basta je dodao da ova velika energetska kriza pogađa celu Ervopu, jer cena gasa dostigla neverovatnih 1.400 dolara na 1000 kubnih metara. On navodi da građani Beograda ne moraju da brinu.

- Imaćemo dovoljno energenata da obezbedimo da ljudima budu topli domovi. Zahvaljujem se našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se bori da omogući redovno snadbevanje gasom i strujom - rekao je Basta.

- S druge strane, ne mogu da shvatim da Ministarstvo rudarstva i energetike nije napravilo krizni štab po pitanju energetske krize i sazvalo hitan sastanak za rešavanje ovog gorućeg problema. Apelujem na Ministarstvo rudarstva i energetike da hitno preduzme sve potrebne mere za rešavanje energetske krize u Srbiji - zaključio je Basta.

Autor: