AKTUELNO

Najviša dnevna temperatura do 34 stepena Celzijusa.

U Srbiji će danas biti sunčano i još toplije vreme, s temperaturom do 34 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 29 do 34 stepena.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i još toplije, uz slab do umeren vetar. ;Jutarnja temperatura biće 19, a najviša dnevna 33 stepena.

Naredni će dani biti sve topliji, prognoziraju meteorolozi, te upozoravaju da će za vikedn i pocetkom naredne sedmice dostići 37 stepeni.

Vreme narednih dana

U Srbiji će narednih dana biti sve toplije, tako da će za vikend i početkom sledeće sedmice maksimalna temperatura biti od 34 do 37 stepeni.

Lokalni pljuskovi s grmljavinom se očekuju u četvrtak na jugozapadu, u petak na severu, a u subotu su mogući na celoj teritoriji Srbije.

Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, i padom temperature, koje će u ponedeljak kasno uveče zahvatiti severozapadne krajeve, proširiće se u utorak do kraja dana na celu zemlju.

U sredu će biti hladno, mestimično s kišom i pljuskovima.

Biometeorološka prognoza

Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu problema sa snom, malaksalosti i promenlN˜ivog raspoloženja.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'