AKTUELNO

Najmlađa hospitalizovana osoba u Kovid bolnici na Mišeluku ima 21 godinu, a najmlađi pacijent u teškom stanju, na respiratoru, ima 22 godine.

Ovu informaciju navode u Kliničkom centru Vojvodine u osvrtu na prethodni vikend.

Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, kažu u ustanovi i apeluju da se vakcinišu svi koji to do sada nisu učinili, prenosi portal 021.rs.

Ukupan broj novoobolelih i hospitalizovanih pacijenata izuzetno opterećuje zdravstveni sistem i Klinički centar Vojvodine, koji i dalje pokušava da, koliko je god to moguće pruži potrebnu zdravstvenu pomoć i pacijentima koji nisu oboleli od Korona virusne infekcije. Trenutno, u Kovid bolnici se leči 512 pacijenata kod koјih јe potvrđeno da su oboleli od virusa kovid19, što je i najveći broj hospitalizovanih pacijenata od početka pandemije - navode u KCV.

Situacija je, zaključuju, situacija složena i kompleksna, uz mogućnost da će broj hospitalizovanih pacijenata u narednom periodu rasti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Pored lečenja pacijenata, iz predostrožnosti potrebna je svakodnevna opreznost s obzirom na novi izgrađeni objekat Kovid bolnice na Mišeluku u vezi sa vodosnabdevanjem, elektroinstalacijama, gasnim instalacijama, energetskim snabdevanjem te se svakodnevno vrši nadzor nad istim u cilju sprečavanja svih neželjenih mogućih događaja. Redovno se vrši dezinfekcija, uz poštovanje svih higijenskih normativa, a tokom vikenda je rađeno i dodatno ispiranje celokupne vodovodne mreže - navode u ustanovi.

Normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut, a od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima je omogućeno konzumiranje flaširane vode i vode za piće iz aparata, dodaju.

#Novi Sad

#kovid