AKTUELNO

Tradicija da hodaju bosi kod Mladenovića se prenosi sa kolena na koleno.

Nekome su teške životne okolnosti odredile da bude go i bos, a drvoseča Đorđe Mladenović iz Starog Sela kod Velike Plane sam je odlučio da stalno hoda bez obuće!

Đorđe tvrdi da mu tako najviše prija, a bosonogog ga možete pronaći u šumi kako priprema drva i na livadi ili njivi, a mnogi se kunu da su ga samo jednom u životu videli obuvenog i to kad je za Badnji dan išao po snegu da traži sveto drvo.

Foto: RINA

Foto: RINA

- Najviše se bavim sečom drva u šumi, ali igram fudbal i vozim kamion i sve to najlakše mi je kad radim bos. Dogodi se ponekad da se zabode neki trn ili kamičak, ali ubrzo ispadne ili ga izvadim, navikao sam tako - rekao je bosonogi drvoseča.

Tradicija da hodaju bosi kod Mladenovića se prenosi sa kolena na koleno. Đorđe nije jedini već bez obuće i čarapa hoda i cela njegova porodica.

Foto: RINA

Foto: RINA

- Sve poslove oko kuće radim bez obuće. Tako sam navikao od detinjstva. Kad je malo hladnije pete ispucaju, ali to nije strašno, sada su već naši tabani kao hrastova kora čvrsti. Pre više od 20 godina ubo mi se šljivov trn za koga kažu da je opasan, ali nakon dve godine taj trn je sam ispao i nisam imao nikakve posledice - rekao je Đorđev otac Živorad.

Foto: RINA

Mladenovići, osim što hodaju bosi po selu, aktivno igraju i veliki fudbal, zanemarujući to što im obuća nije potrebna.

Foto: RINA

- Teren nam je blizu kuće i kad god se igra fudbal ja im se priključim. Komšija iz susednog sela ušao je u duel sa mnom i udario me u noge. Meni nije bilo ništa, a on je povredio svoje, mnogi ne veruju, ali imamo svedoke - dodao je Đorđe.

Foto: RINA

Foto: RINA

Članovi porodice su sigurno na dobitku jer za razliku od drugih ne troše mnogo novca na radne i paradne cipele, patike i čizme.

#Velika Plana

#drvoseča

#Đorđe Mladenović