AKTUELNO

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić u intervjuu za dnevni list Alo! rekao je da je za ovu opštinu regionalni vodovod Makiš-Mladenovac posebno važan.

Pantelić je ispričao i u kojoj fazi je trenutno izgradnja ove vodovodne mreže, kao i da će pojedini građani Grocke gradsku vodu dobiti posle 40 godina. Pantelić je rekao i kako je Grocka jedina opština u Beogradu u kojoj čitava sela nemaju vodu za piće.

Foto: GO Grocka

Za nas je regionalni vodovod Makiš-Mladenovac posebno važan, jer je Grocka jedina beogradska opština u kojoj čitava sela nemaju vodu za piće. Kada kažemo da neko nema vodu u 21. veku to izgleda neverovatno, ali je nažalost istinito. Međutim, sa ovim projektom i na taj višedecenijski problem stavićemo tačku. Do kraja novembra, građani Starog Ritopeka i dela Novog Ritopeka biće priključeni na gradski vodovod, odnosno građani ce konačno posle 40 godina dobiti vodu za piće. Nama su prioritet naši sugrađani, i trudimo se da sve što smo obećali i ispunimo. Vodosnabdevanje naselja Ritopek predviđeno je priključenjem na ranije izgrađen cevovod koji vodi od rezervoara „Vinča“. Kroz ovaj cevovod snabdeva se veći deo prve visinske zone, dok su druga, treća i četvrta visinska zona ostale nepokrivene Izgradnjom vodovodne mreže, rezervoara sa crpnom stanicom i prekidne komore obezbediće se stabilno i redovno vodosnabdevanje stanovnika Starog Ritopeka i dela Novog Ritopeka. Dinamikom radova u planu je da do 2023.godine svaka kuća na teritoriji opštine Grocka dobije vodu za piće” - rekao je Pantelić.

Foto: GO Grocka

Kada je reč o sprovođenju gasa do domova građana Grocke, Pantelić je otkrio i dokle se stiglo sa tom fazom.

Gasifikacija će prema planiranim ugovorima biti završena u mestima Grocka i Vrčin do 31.12.2021. godine, a u toku sledeće godine se privodi kraju i Zaklopača, Begaljica, Dražanj i Pudarci - kaže Pantelić.

Foto: GO Grocka

Lepe vesti stižu i za najmlađe sugrađane i njihove roditelje, s obzirom na to da je u planu izgradnja dva vrtića. Prvi će, kaže Pantelić, biti u Umčarima, a drugi u Leštanima.

Što se tiče izgradnje vrtića na teritoriji opštine Grocka, u planu je izgradnja dva vrtića. Prvi će biti u okviru Osnovne škole Mića Stojković u Umčarima. Projekat je je završen, a sredstva će obezbediti Sekretarijat za obrazovanje. Ovaj projekat je od velikog značaja za ceo jug jer deca više neće morati da idu u Mali Požarevac i u Grocku u vrtiće. Samim tim će se osloboditi bar dve stotine mesta za ostalu decu na teritoriji opštine Grocka. Drugi vrtić je planiran u Leštanima, baš pored nove škole ”Nikola Tesla”, a predat je takođe i zahtev za eksproprijaciju zemljišta - govori Pantelić.

Svakodnevno smo svedoci, govori Pantelić u nastavku, napada opozicije i njihovih medija na državne organe i predsednika Vučića i njegovu porodicu, a Pantelić ističe da je sve to dokaz njihove nemoći.

Foto: GO Grocka

Svedoci smo svakodnevnih brutalnih napada opozicije I njihovih medija na državne organe I institucije, predsednika Vučića I njegovu porodicu. Sve to je dokaz velike nemoći, neznanja I besa istih. Neistine koje se plasiraju o Gradskoj opštini Grocka su samo dokaz da se neki ljudi ne mogu nositi sa našim uspesima i konstantim radom i zalaganjem za naše mesto I građane. Naši rezultati govore i više od reči, posebno onih zlih i podrugljivih. Mi ćemo i dalje raditi punom parom i nastojati da ispunimo sva data obećanja - zaključio je Pantelić za Alo!