AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Siniša Mali posetili su danas novi Dom zdravlja u Malom Mokrom Lugu, koji je, kako su istakli, jedan od najsavremenijih u Beogradu u Srbiji.

Novi Dom zdravlja pacijente prima od juče, u službi opšte medicine i stomatologije, a uskoro će dobiti i pedijatra i laboratoriju. Lončar je rekao da su mnogi sumnjali da će objekat biti završen na vreme, ali je urađeno i više od planiranog, pa žitelji Malog Mokrog Luga sada imaju jedan on najsavremenijih domova zdravlja.

-Ispunjavamo ono što smo obećali, a to je da mi prilazimo građanima i približavamo im medicinsku pomoć - rekao je Lončar. Ministar je najavio da će Dom zdravlja uskoro dobiti i pedijatriju i laboratoriju i dodao da je omogućen i prilaz osobama sa posebnim potrebama.

Foto: Beta

Lončar je najavio i da će od septembra početi velika akcija skrininga i preventivnih pregleda.

-Prilazimo svakom građaninu, mi dolazimo do njih, hoćemo bolji odnos, da sprečimo nešto, da posle ne moramo da lečimo i organizovaćemo preglede - rekao je Lončar.

Gradonačelnik Mali je istakao da je otvaranje zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu još jedno ispunjeno obećanje, podsetivšu da je prošle godine položen kamen temeljac za taj objekat.

- Poboljšavamo primarnu zdravstvenu zaštitu u svim delovima grada, jer kvalitet života u celom gradu mora da bude isti - rekao je Mali. Gradonačelnik je istakao da su u Domu zdravlja zaposleni novi lekari i medicinske sestre, pa je njegovo otvaranje značajno i zbog novih radnih mesta. Mali je najavio da će za mesec ili dva biti gotov novi Dom zdravlja na Labudovom brdu, u Rakovici, na koji građani čekaju duže od 20 godina.

-Naredne godine sledi izgradnja Doma zdravlja u Borči, intenzivno radimo na tom projektu, kao i zdravstvene stanice u Ugrinovcima, iz proširenje Doma zdravlja u Obrenovcu - rekao je Mali. On je dododa je rebalansom gradskog budžeta predviđena nabavka 12 novih vozila za domove zdravlja i devet za Hitnu pomoć.

-Mislim da građani vide koliko se trudimo da poboljsasmao primarnu zdravstvenu zaštitu, da im omogućimo da imaju zdravstvenu stanicu u svom kraju, da ne mrajdu da putuju do lekara - rekao je Mali.

Izgradnja Doma zdravlja počela je 9. februara 2016. godine, a radovi, vredni 65 miliona dinara, završeni u aprilu ove godine, dok je 13,8 miliona dinara Sekretarijat za zdravstvo izdvojio za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom. Objekat ima 750 kvadratnih metara, a u dvorištu je dečje igralište sa montažnim penjalicama i ljuljaškama.

#Dom

#Mali Mokri Lug

#Siniša Mali

#Zdravlje

#Zlatibor Lončar

'