AKTUELNO

Na Infektivnom odeljenju zdravstvenog centra u Zaječaru nema više slobodnih mesta, zbog čega je danas u kovid sistem prešlo i Odeljenje produžene nege, saopštio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Kako navodi portal Glas Zaječara, on je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je na osnovu 150 uzoraka obrađenih u poslednja 24 časa bilo još 43 kovid-pozitivnih osoba, što je oko 29 odsto od broja testiranih.

"Na Infektivnom odeljenju smeštena je 51 inficirana osoba, od čega je 27 na kiseoničkoj podršci. ;Na (tom) odeljenju nema više slobodnih mesta, za smeštaj kovid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije, te je od danas u kovid sistem prešlo Odeljenje produžene nege i lečenja sa 20 postelja", naveo je Ničić.

On je takođe apelovao na građane da poštuju protiv epidemiološke mere i vakcinaciju.

"Izbegavajući vakcinaciju i ne uspevajući da postignemo cifru od bar 50 odsto vakcinisanih, ušli (smo) u začarani krug iz kojeg izlaza nema... Time, kao i nepoštovanjem mera, ugrozili smo normalan život i funkcionisanje zdravstvenog sistema i naš grad uveli među lokalne samouprave sa najvećom stopom zaražavanja", naveo Ničić.

Autor: