AKTUELNO

Ambasador SAD Entoni Gotfri izjavio je da je teroristički napad na SAD promenio sve, posebno pristup borbi protiv tog globalnog problema, koji je danas zasnovan na parterstvu a što je upravo razlog zašto su SAD ponosne na saradnju i umrežavanje sa institucijama Srbije.

- Posle 11. septembra sve se promenilo, a prošlo je 20 godina od toga dana. Terorizam je ojačao, ali smo ojačali i mi. Pristup koji danas primenjujemo u borbi protiv terorizma je promenjen i zasniva se na izgradnji parterstava i mreže za borbu protiv terozima - rekao je Godfri.

Ambasador je naglasio da bi svi želeli da kažemo da se tako nešto neće ponoviti ali da to nije slučaj.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ambasador Godfri dao krv

- I zato treba da budemo spremni i da delimo odgovornost - rekao je Godfi nakon dobrovoljnog davanja krvi, u akciji kojom ambasada SAD zajedno sa Crvenim krstom Srbije obeležava 11 put sećanje na 11. septembar 2001. godine kada je u terorističkom napadu stradalo više od 3.000 ljudi.

Ambasador je dodao da je zadovoljan što Vlada Srbije problem uzima veoma ozbiljno i preduzma potrebne mere a da pri tom ne ograničava ljudske slobode.

- Veoma smo ponosni na partnerstvo i umrežavanje koje smo ostvarili sa institucijama u Srbiji, takođe i u izgradnji jače saradnje obaveštajne i na vojnom planu - rekao je Godfri i dodao da je ponosan i na to što će sledeće nedelje biti održana zajednička vojna vežba u Nišu.

Takođe, oni koji vode Srbiju svesni su značaja tog partnerstva, rekao je ambasador i izrazio zahvalnost parlamentu, predsedniku Ivici Dačiću i Kongresu srpsko-američkog prijateljstva što su u Domu Narodne skupštine danas obeležile ovaj dan.

#Entoni Gotfri