AKTUELNO

Srpska liga poziva građane da na večni počinak isprate posmrtne ostatke Vožda Đorđa Stratimirovića u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice na Krstovdan.

- Narode srpski! Sunce je ponovo ogrejalo Srbiju i Srpsko Vojvodstvo! Nakon više od jednog veka u Sremske Karlovce su, po njegovom zaveštanju, stigli posmrtni ostaci najvećeg sina naše ponosne ravnice - Vožda Đorđa Stratimirovića. Njegova besmrtna dela odbrane srpskog naroda i stvaranja Srpskog Vojvodstva 1848. i 1849. godine obavezuju nas da ga svečano ispratimo na večni počinak u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice na Krstovdan, 27. septembra 2021. godine u 12 sati - navodi se u pozvnici Srpske lige i dodaje:

- U ime Odbora za povratak posmrtnih ostataka Đorđa Stratimirovića i u ime njegovih potomaka, pozivam vas da zajedno ispunimo zavet prema njemu i prema sebi. Neka svako svojim prisustvom tog dana u Sremskim Karlovcima napravi mali korak za jednog Srbina, ali veliki za Srpstvo. NA KRSTOVDAN SVI U SREMSKE KARLOVCE DA ISPRATIMO SRBSKOG VOŽDA.

Foto: Srpska liga

#Vožd Đorđe Stratimirović

#posmrtni ostaci

#srpska liga